Pihakartta-paketit


Paikanto Tuplapaketti

Tällä paketilla pääsee koko koulu suunnistamaan!
Pakettiin kuuluu kaksi karttaa: Pienimmille sopiva pihakartta sekä koulun ja sen ympäristön noin 300 m x 600 m alalta kattava opetuskartta.
Kartat ovat A4-kokoisia. Pihakartta on 1:1000 ja opetuskartta 1:2000 tai 1:2500 mittakaavassa.

SisältöPaikanto Pihakartta-paketti 1

Tällä paketilla pääset heti tositoimiin. Se sisältää kaiken tarvittavan materiaalin, sinulle jää vain rastien viennin vaiva.
Kartta on A4-kokoinen ja 1:1000 mittakaavassa.

Sisältö


Paikanto Pihakartta-paketti 2

Peruspakettia pienemmän karttamäärän vuoksi tämä sopii esimerkiksi kyläkouluille.
Kartta on A4-kokoinen ja 1:1000 mittakaavassa.

Sisältö


Paikanto Pihakartta-paketti 3

Tämä paketti on sopiva, jos haluat ulkoistaa kartanteon mutta hoitaa itse muun, kuten karttojen tulostuksen.
Kartta on A4-kokoinen ja 1:1000 mittakaavassa.

Sisältö


Muut karttatuotteet

Kerro tarpeestasi! Pihakartta-pakettien lisäksi tuotevalikoimaan kuuluvat sprinttikartta, taloyhtiön pihakartta sekä myös muut karttatuotteet.

Pihakarttapakettien ominaisuuksista tarkemmin

Koulun pihakartasta voit lukea lisää sivulta "Mikä pihakartta?"

Laminoitu kartta

Laminoidun kartan etuina ovat hyvä kosteudenkestävyys ja uudelleenkäytettävyys. Voit piirtää radan vedenkestävällä tussilla, pyyhkiä kartan tunnin jälkeen Sinolilla puhtaaksi ja piirtää seuraavalla viikolla uuden radan. Kartan taittelu pienemmäksi ei laminoidulla kartalla onnistu, mutta jos tarvitset tätä mahdollisuutta, voit tulostaa kartat pakettiin kuuluvasta pdf-tiedostosta.

Salapoliisisuunnistus

Salapoliisisuunnistus on oiva ja lapsia innostava tapa hakea rasteja. Tunnin alussa oppilaille esitetään salapoliisitehtävä (”Kuka on käynyt syömässä porkkanat porkkanamaalta?), johon he etsivät ratkaisun hakemalla karttaan merkityt rastit. Jokaisella rastilla on vihje syyllisestä, esimerkiksi keltainen kaulahuivi tai kulmikkaat silmälasit. Salapoliisisuunnistajat kirjaavat nämä rastihavaintonsa lapulle ja tunnin lopussa oppilaille näytetään muutamaa hahmoa, joista yksi on se oikea syyllinen. Yksi kuva vastaa oppilaan piirtämää hahmoa.

Pdf-kartta

Kaikkiin paketteihin sisältyvä pdf-muotoinen sähköinen kartta mahdollistaa laajemmankin käytön, koska se on vapaasti muokattavissa ja tulostettavissa tarpeittesi mukaan. Näin voitte käyttää pihakarttaa opetuksen lisäksi esimerkiksi pelastussuunnitelman tai opaskartan karttapohjana.

Huom! Tulostaessasi karttaa pdf-tiedostosta varmista tulostusasetuksista, että karttaa ei skaalata mitenkään, koska muuten mittakaavasta tulee virheelllinen.